Születésnapi kvízjáték haladóknak

születésnapok – 0201 – 10

Máté Péter-díjas magyar énekes (született: Szolnok, 1982. február 1.). A TV2 Megasztár című tehetségkutató műsorának 2. szériájának győzteseként vált népszerűvé. Ismertebb dalai: Szállok a dallal, Lélekdonor, Elzárt övezet, Védj meg magamtól. Ki ő?

Molnár Ferenc „Caramel” 

1901. február 1-jén született Clark Gable Oscar-díjas amerikai színész. Leghíresebb filmje az Elfújta a szél 1939-ből, amelyben eljátszhatta Rhett Butler szerepét a Scarlett O’Harát alakító Oscar-díjas színésznő mellett. Ki volt ez a színésznő?

Clark_Gable

Angol válogatott labdarúgó (Hanley, 1915. február 1. – Stoke-on-Trent, 2000. február 23.), az első játékos, aki Aranylabdát és FWA az év labdarúgója díjat nyert. A labdarúgás modern korszakának első nagy labdarúgója volt, ő volt a világ legkitűnőbb jobbszélsője, varázslatos személyiség. Pályafutása alatt egyetlenegyszer sem állították ki. A válogatottban 1934 és 1957 között 54 alkalamommal szerepelt. Egészen 50 éves koráig aktívan játszott, ezzel ő a legidősebb labdarúgó az angol élvonalban. Ki ő?

Stanley Matthews

Angol énekes, dalszerző és színész (született: Redditch, 1994. február 1.). 2010-ben tűnt fel a brit The X Factor műsorban a One Direction tagjaként. A Golden, a Watermelon Sugar és a Sign of the Times című dalok előadója. Ki ő?

Harry Styles

1878. február 1-jén született Hajós Alfréd magyar építészmérnök, gyorsúszó, labdarúgó, labdarúgó-játékvezető, újságíró, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, az első magyar olimpiai bajnok. Az 1924. évi nyári olimpiai játékok művészeti versenyében ezüstérmet szerzett (Lauber Dezsővel közösen) úgy, hogy az első díjat nem adták ki. Milyen pályázattal nevezett Hajós Alfréd a versenybe?

Hajós Alfréd

1969. február 1-jén született Gabriel Batistuta argentin válogatott labdarúgó, egykori csatár, minden idők egyik legeredményesebb argentin válogatottja. Pályafutása kezdetén Argentínában, majd 12 éven át Olaszországban játszott, ebből 9 évig egy csapatban. Melyikben?

Gabriel Batistuta

1965. február 1-jén született Brandon Lee amerikai színész, harcművész, a legendás Bruce Lee fia. 28 éves korában élete tragikus körülmények között ért véget A holló című film forgatása közben. Hogyan?

Brandon Lee

1942. február 1-jén született Terry Jones walesi származású komikus, író, forgatókönyvíró, színész, rendező, népszerű történész, a Monty Python csoport tagja. Melyik filmet készítette a Monty Python csoport?

Terry Jones

1968. február 1-jén született Lisa Marie Presley amerikai énekesnő és dalszerző, Elvis Presley énekes-színész, és Priscilla Presley színésznő egyetlen gyermeke. Élete során többször férjhez ment, második férje világhírű énekes volt. Ki?

Lisa Marie Presley

Magyar válogatott labdarúgó (Szül.: Budapest, 1948. február 1.) A válogatottban 1972 és 1982 között 76 alkalommal lépett pályára. Posztja: hátvéd. Profi pályafutása során a a Ferencvárosi TC, az FC Bruges, a Toulouse és a Grenoble csapatában szerepelt. Ki ő?

Bálint László