Születésnapi kvízjáték haladóknak

születésnapok – 0207 -16

1478. február 7-én született Morus (Szent) Tamás szentté avatott angol humanista, jogász, író, költő, államférfi, az anglikán egyház és a római katolikus egyház vértanúja, az államférfiak és jogászok védőszentje, az 1516-ban kiadott Utópia című korszakos könyv szerzője. Hite miatt vértanúhalált halt. Ki fejeztette le?

Morus Tamás

A képen látható angol író 1812. február 7-én született. Egyesek szerint a viktoriánus kor legnagyobb írója és az angol nyelv legkiválóbb művelője. Olyan remekművek fűződnek a nevéhez, mint a Karácsonyi ének, a Copperfield Dávid vagy a Twist Olivér. Ki ő?

Charles Dickens

1978. február 7-én született Ashton Kutcher amerikai színész. Sikeres színész, de a lapok címlapjaira leginkább magánéleti hódításaival került. 2005-ben feleségül vette Bruce Willis exfeleségét, a Ghost, az Egy becsületbeli ügy és a G.I. Jane sztárját. Ki ő?

Ashton Kutcher

A képen az 1985. február 7-én született magyar humorista, a Dumaszínház tagja, a Showder Klub egyik állandó fellépője látható. Ki ő?

Kiss Ádám

A képen az 1996. február 7-én született Pierre Gasly francia autóversenyző látható, aki az 2017-es maláj nagydíjon bemutatkozhatott a Formula–1-ben is a Toro Rosso színeiben. 2019-ben a Red Bull Racing versenyzője volt, majd visszatért a Toro Rossóhoz. A Toro Rosso az ismert energiaitalnak, a Red Bullnak a fordítása. Milyen nyelven?

Pierre Gasly

1920. február 7-én született Dr. Béres József Széchenyi-díjas kutató, a Béres Csepp megalkotója. 1972-ben alkotta meg a nyomelemeket komplex formában tartalmazó humángyógyászati készítményt, és 1986ig kellett küzdenie a Béres Csepp gyógyhatásának elismeréséért. Eredetileg milyen célból fejlesztette ki a készítményt?

Béres József

1954. február 7-én született Dieter Bohlen német énekes, dalszerző és producer, az utóbbi évtizedek legsikeresebb német zeneszerző-producere, amit a 160 millió feletti példányszámú lemezeladás mellett számos díjjal is honoráltak. Melyik együttes tagjaként ért el először nemzetközi sikereket?

Dieter Bohlen

A képen látható Miguel Ferrer amerikai színész és szinkronszínész 1955. február 7-én született. Édesapja Oscar-díjas színész volt, unokatestvére George Clooney. Olyan sikeres filmekben szerepelt, mint a Revans (1990), a Nagy durranás 2. (1993) vagy a Melléfogás ((2009). Számos sorozatban is szerepet kapott, legismertebb alakítása Owen Granger igazgatóhelyettes volt. Melyik sorozatban?

Miguel Ferrer

1958. február 7-én született Tereh István magyar menedzser, producer, a Solaris , a Step, és a Napoleon Boulevard együttesek menedzsere. Egyik zenekarában nem csak a menedzseri feladatokat végezte, tagja volt a színpadi formációnak is. Melyik együttesről van szó?

Tereh István

1962. február 7-én született David Bryan amerikai zenész, billentyűs, a Memphis című musical írója Együttesével olyan világhírű slágerek előadója, mint az It's My Life, a Runaway és a Bed Of Roses. Melyik együttesnek alapító tagja David Bryan?

bon jovi