Születésnapi kvízjáték haladóknak

születésnapok – 0324 – 66

1991. március 24-én született a képen látható magyar énekesnő, és színésznő a 2009/2010-es Megasztár 5 győztese, Kállay-Saunders András énekes volt élettársa. Ki ő?

Tolvai Reni

1874. március 24-én született Weisz Erik magyar származású amerikai illuzionista és bűvész. Minden idők legnagyobb szabaduló- és a modern kor egyik legnagyobb előadóművésze. Milyen néven lett sikeres Weisz Erik?

Harry Houdini

1977. március 24-én született Jessica Chastain Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő. Olyan sikerek fűződnek a nevéhez, mint a Fékezhetetlen, a Csillagok között, a Julie kisasszony, a Mentőexpedíció, a Miss Sloane, az Az – Második fejezet, az X-Men: Sötét Főnix és az Ava című filmek. A Mentőexpedíció című filmben annak az űrhajónak a parancsnokát alakította, akinek a legénysége tévedésből a Marson hagyta az egyik űrhajóst, Mark Whatney-t. Őt ki játszotta a filmben?

Jessica Chastain

1911. március 24-én született Joseph Barbera amerikai rajzfilmkészítő, producer. Társával, a szintén világhírű William Hannával 1957-ben alapították meg közös stúdiójukat, a Hanna-Barberát, melynek számos rajzfilmklasszikust köszönhet a világ. Melyik rajzfilm készítője a Hanna-Barbera stúdió?

Joseph Barbera

1960. március 24-én született Gabriele Susanne Kerner német énekesnő. Világhírűvé a 99 Luftballons című dala tette, és ő énekelte a Lisa csak egy van című német sorozat főcímdalát (Liebe ist). Milyen néven ismerjük őt?

Nena

1943. március 24-én született Schwajda György magyar drámaíró, dramaturg, az új Nemzeti Színház igazgatója 2002-ig. Olyan sikerek fűződnek a nevéhez, mint az Indul a bakterház című könyv forgatókönyve, valamint A legényanya című szatíra, amelynek szerzője és rendezője volt. Ki játszotta a filmben Józsit, a legényanyát?

Schwajda György 

1844. március 24-én született Arany László magyar költő és népmesegyűjtő, Arany János fia. Legjelentősebb műve A délibábok hőse. Ki a délibábok hősének főszereplője?

Arany László

1930. március 24-én született Steve McQueen amerikai színész, producer. Egyik leghíresebb alakítása a Henri Charriére regényéből készült börtöndráma címszerepe volt, melyben Dustin Hoffman volt a partnere. Mi a regény és film címe?

Steve McQueen 

1948. március 24-én született Debreczeni Ferenc Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, dobos, az 1962-ben alakult, és az egyik legsikeresebb rockzenekar tagja. A zenekar Mihály Tamás, Benkő László és Kóbor János halála után befejezte pályafutását. Melyik zenekar dobosa volt Debreczeni Ferenc?

Debreczeni Ferenc

1984. március 24-én született a képen láható erdélyi magyar üzletasszony, szépségkirálynő, színésznő, modell, producer. 2010 szeptemberétől 2022-ig volt a felesége Burak Talu török milliomos építési vállalkozónak. Első filmes főszerepét Az apám beájulna című filmben kapta 2003-ben. Ki ő?

Csősz Boglárka