Születésnapi kvízjáték haladóknak

születésnapok – 0716 – 171

1967. július 16-án született a képen látható amerikai filmszínész és író. Szinte kizárólag vígjátékokból ismert. Olyan filmvígjátékokban játszott főszerepet, mint a Diszkópatkányok, a Sulihuligánok, a Mi a manó?, A híres Ron Burgundy legendája, a Taplógáz: Ricky Bobby legendája, a Felforgatókönyv, a Jégi dicsőségünk, a Fél-profi, a Pancser Police, a Képtelen kampány, a Megjött apuci! 1-2. és a Lejtmenet. Ki ő?

Will Ferrell

1872. július 16-án született Roald Amundsen, sarkkutató, norvég felfedező, a sarkvidékek legeredményesebb felfedező utazója. Expedíciójával elsőként ő érte el a Déli-sarkot 1911. december 14-én, valamint ő hajózott először át az Északnyugati átjárón (1903–1906). Hol van az Északnyugati átjáró?

Roald Amundsen

1969. július 16-án született a képen látható magyar színész, egykori vízilabdázó. Országos ismertséget az 1990-es években a Família Kft. című szituációs komédiában, Szép Ádám szerepében szerzett. Ki ő?

Kárász Zénó 

1941. július 16-án született a képen látható 61-szeres válogatott magyar labdarúgó, edző, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya. Az egyetlen magyar, aki játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnokságon szerepelt. Posztja: középhátvéd. Felnőtt pályafutása során a Vasas csapatában szerepelt. Ki ő?

Mészöly Kálmán

1911. július 16-án született Ginger Rogers, Oscar-díjas amerikai színésznő. Legendás párost alkotott többszörös Emmy- és Golden Globe-díjas amerikai filmsztár, táncos, énekes és színész partnerével, akivel olyan filmekben dolgozott együtt, mint a Frakkban és klakkban, a Roberta, az Egymásnak születtünk, a Táncolj velem vagy a Táncolj a Broadwayn! Kiről van szó?

Ginger Rogers

Fred Astaire

1958. július 16-án született Michael Flatley, amerikai táncművész. A „The Lord Of The Dance” című sztepptáncelőadás megalkotója, rendezője és koreográfusa, valamint dalszövegírója, mellyel világszerte fellépett. Melyik nép tradicionális táncára építi Michael Flatley a koreográfiáit?

Michael Flatley

1486. július 16-án született Andrea del Sarto, itáliai festő, Leonardo da Vinci és Michelangelo kortársa. Korának egyik legnagyobb koloristája, freskói a legnagyobbak közé emelik. Milyen korstílusban festője volt Andrea del Sarto?

Andrea del Sarto

Andrea del Sarto: Az utosó vacsora

1981. július 16-án született Balássy Betty, magyar dzsesszénekesnő. A Megasztár című tehetségkutató műsor vokál szekciójának vezetője volt, ahol megismerkedett későbbi férjével, a Megasztár 3 második helyezettjével, akivel megalakították popduójukat. Ők énekelték fel az Egy bolond százat csinál című film főcímdalát. Ki Balássy Betty férje és énekestársa?

Balássy Betty

1952. július 16-án született Stewart Copeland, amerikai zenész és zeneszerző. A Police nevű angol rockzenekar dobosa volt 1977 és 1986 között, majd 2007 és 2008 között. Ki volt a Police frontembere?

Stewart Copeland

1974. július 16-án született a képen látható rádiós és televíziós műsorvezető, színész. Az RTL Klubon a Repülj most!, Reggeli és a Havazin című műsorokat vezette. Emellett a Cool TV állandó műsorvezetője volt. A televíziózás mellett rendszeresen játszik színházban, többek között a Gőzben, a Tojás a lecsóban és a Szabadapály című darabokban. Ki ő?

Valkó Eszter