Születésnapi kvízjáték haladóknak

születésnapok – 0312 – 54

1911. március 12-én született Kiss Manyi Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész. Az 1950-es és 60-as évek népszerű komikája, aki drámai szerepekben is hiteles volt. Színpadon és filmekben is sokat szerepelt, valamint gyakran énekelt is. Egyik legismertebb dala a

Kiss Manyi 

1934. március 12-én született a képen látható Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas magyar író, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja. A legolvasottabb kortárs magyar író. Legfőképpen a riport és a szatíra műfajában alkotott. Ki ő?

Moldova György

1946. március 12-én született a képen látható Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő, énekesnő, Judy Garland lánya. 1973-ban Oscar-díjat kapott a Kabaré című filmmusical főszerepéért. Ki ő?

Liza Minnelli

1947. március 12-én született Fenyő Miklós eMeRTon-díjas magyar előadóművész, dalszerző, szövegíró, rock and roll énekes, zenekarvezető, billentyűs. 1967-ben alapította legsikeresebb együttesét, amely a kezdeti beat-korszaka után 1980-tól a rock and roll korszak zenéjét elevenítette fel nagy sikerrel. Mi a zenekar neve?

Fenyő Miklós

Magyar válogatott labdarúgó (Szül.: Taszár, 1956. március 12.) A válogatottban 1979 és 1984 között 33 alkalommal lépett pályára. Posztja: csatár. Profi pályafutása során a a Pécsi MSC, a Kaposvári Rákóczi, a Vasas, a Montpellier HSC, az MTK-VM, az ESMTK, a Veszprémi SE és a BVSC csapatában szerepelt. Ki ő?

Kiss László

1968. március 12-én született Aaron Eckhart Golden Globe-díjra jelölt amerikai film- és színpadi színész. Egyik legemlékezetesebb szerepében Catherine Zeta-Jones partnere volt az Ízlések és pofonok című romantikus vígjáték szakácsaként. Ki Catherine Zeta-Jones férje?

Aaron Eckhart

1881. március 12-én született Mustafa Kemal Atatürk, katona és államférfi, a hazája függetlenségi háborújának hőse, köztársaság megalapítója és első elnöke. Melyik ország elnöke volt Mustafa Kemal?

Mustafa Kemal Atatürk

1922. március 12-én született Jack Kerouac amerikai író, költő és művész. Annak az írói és baráti körnek volt a tagja, amely az általa kitalált „beatnemzedék” néven vált leginkább ismertté. Egyesek „a beatnikek királyá”-nak és „a hippik atyjá”-nak tartják számon. Mi a címe a legismertebb művének?

Jack Kerouac

1956. március 12-én született Steve Harris brit basszusgitáros, dalszövegíró, az Iron Maiden zenekar alapító tagja és vezetője. Ő az egyetlen, aki a kezdetektől tagja az együttesnek. Az Iron Maiden milyen stílust képvisel?

Steve Harris

1976. március 12-én született Mohamed Aida hétszeres olimpikon, világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok apai ágon arab származású magyar vívó. Melyik szakágban vívott?

Mohamed Aida