Születésnapi kvízjáték haladóknak

születésnapok – 0417 – 90

1959. április 17-én született Sean Bean angol színész. Olyan filmek tették világszerte ismertté, mint a Trója, a Mentőexpedíció, A Gyűrűk Ura-filmsorozat, valamint a Trónok harca című televíziós sorozat. a Gyűrűk ura első részében a Gyűrű szövetségének egyik tagját alakítja. Ki ez a szereplő?

Sean Bean

1986. április 17-én született a képen látható, Vajdaságból származó magyar énekesnő, aki 2003-ban jelentkezett a TV2 Megasztár című műsorának első szériájába, és a 8. helyen végzett. Ezután a Sugarloaf zenekar énekesnője volt 9 évig. 2013-ban kezdődő szólókarrierje első slágere a Turn It Up volt. További népszerű dalai az Ég Veled! az Ébresztő, Szemtelen, a Szedjük Széjjel, a Még, Még, Még. Ki ő?

Dér Heni

1901. április 17-én született Adler Zsigmond ökölvívó, kétszeres magyar bajnok, szövetségi kapitány, az első magyar ökölvívó mesteredző. 1952-től 1972-ig a magyar válogatott vezető edzője és szövetségi kapitánya volt. Legeredményesebb tanítványa a háromszoros olimpiai bajnok, akinek felkészülését 1953-tól 1962-ig irányította. Ki volt ez a tanítvány?

Adler Zsigmond

Papp László

1917. április 17-én született a képen látható, részben német származású magyar újságíró, konferanszié. Sajátos, egyéni stílusa nemcsak kétnyelvűségéből – a két nyelv eltéréseiből vagy félreértéseiből – fakadt, hanem megnyerő, jól poentírozó előadásmódjából is. Több magyar filmben is szerepelt. Emlékezetes szereplése volt a Nehéz nyelv a magyar című kabaréjelenete. Ki ő?

Brachfeld Siegfried

1974. április 17-én született Victoria Adams angol énekesnő, dalszerző, táncosnő, modell, divattervező és üzletasszony. Az 1990-es években népszerű Spice Girls angol együttes egyik tagjaként lett híres; az együttesben a Posh Spice nevet kapta. 1999-ben férjhez ment egy világhírű labdarúgóhoz. Ki a férje?

Victoria Adams

1950. április 17-én született Kalocsay Miklós magyar színművész. Színpadi szerepei mellett játékfilmekben és tévéfilmekben is gyakran játszott, tovább szinkronizált is. 1976-tól 1990-ig a Magyar Televízió gyerekeknek szóló, havonta jelentkező természetbarát, ismeretterjesztő sorozatának műsorvezetője volt. Mi volt a műsor címe?

Kalocsay Miklós

1972. április 17-én született a képen látható Golden Globe-díjas amerikai színésznő, producer. Legsikeresebb munkái a Hirtelen 30, a Daredevil – A fenegyerek, az Elektra, a Juno, a Valentin nap (2010) című romantikus film, a Timothy Green különös élete, a Mielőtt meghaltam, az Egy igazán csodás nap, valamint a Mennyei csodák című filmek. Ben Affleck felesége volt, házasságukból három gyermekük született. Ki ő?

Jennifer Garner

1945. április 17-én született Konrád Ferenc olimpiai bajnok vízilabdázó, edző, orvos. 1963 és 1976 között 178 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban. Három olimpián vett részt, 1976-ban tagja volt az olimpiai bajnoki címet nyert csapatnak. Hol rendezték 1976-ban a nyári olimpiát?

Konrád Ferenc

1957. április 17-én született Nick Hornby angol regényíró és kritikus. Művei többnyire a zenéről, a sportokról, az emberi kapcsolatokról és természetről, valamint a fiatalságról szólnak. Legismertebb regényei a Pop, csajok satöbbi, a Fociláz és az Egy fiúról. Az Egy fiúról filmváltozatát 2002-ben mutatták be. Ki játssza a film egyik főszereplőjét, Willt?

Nick Hornby

Hugh Grant

1927. április 17-én született Örsi Ferenc József Attila-díjas író, forgatókönyvíró. Drámát írt Zrínyiről, a Zöld Notesz című regényében hadapród iskolások németországi viszontagságait ábrázolja a II. világháború utolsó évében. A Princ a katona, a Patyolat akció és a Négyen az árban egyformán közönségsikert aratott. De leghíresebb műve a filmsorozatban majd regényben is megjelent

Örsi Ferenc